Cards of Maria

Annicas stämpelförvaring

Posted on: onsdag, augusti 13, 2008

Annica har skrivit en artikel om hennes nya stämpelförvaring som vi tänkte dela med oss utav. Och så snart hemsidan samarbetar med oss kommer den att läggas ut även där. Men tills dess får det bli här i bloggen. Naturligtvis har hon använt sig utav Cards of Maria-stämplar i artikeln *ler*. Dessa och mycket annat hittar du inne i shopen.

Här kommer en liten artikel om hur jag – Annica – förvarar mina EZ Mount-stämplar.

Det material som behövs (utöver stämplarna) är vattenlöslig stämpeldyna, penna, vitt papper, lamineringsmaskin + lamineringsfickor, sax, A5-plastfickor och en förvaringslåda för DVDer.

Jag började med att skära till mina pappersark så de blit lite mindre än en A5, helt enkelt anpassade till lådan jag ska ha dem i (med extra utrymme för lamineringsfickan och lite extra plats i plastfickan). I mitt fall blir det 185×140 mm. Det anpassar man ju till sin egen förvaring, förstås. 

På ett sådant pappersark lägger jag ut de stämplar jag vill ha, med baksidan uppåt. Jag pusslar in så många jag kan på varje ark för att få plats i lådan (och ska jag vara ärlig har jag TVÅ…:-) ) och sedan så stämplar jag dem som de ligger. De första arken stämplade jag varje stämpel för sig, och det rekommenderas inte. Dels tar det evigheter och dels så flyttar de sig lätt lite och då blir det kanske någon som inte får plats attt stämplas snyggt. Inte för att det behöver vara snyggt, men jag vill ha HELA stämpeln med iaf! Istället kom jag på att jag kunde ta en gratängform med helt flat botten och trycka ner botten över de upp- och nervända stämplarna. Poff, så sitter de fast, kan färgas in med den vattenlösliga stämpeldynan och sen stämplar man hela arket på en gång! Det gör inget om det inte blir perfekta avtryck, det viktiga är att man får en uppfattning om hur de ser ut så man kan välja. Sen kommer supertricket – ta med gratängformen och spola av färgen under rinnande vatten, inte för hård stråle. Torka lätt med handduk, pilla av dem och låt torka medan du gör nästa och nästa och nästa ark. Där jag har flera märken på samma ark drar jag linjer runt de som hör ihop och skriver tillverkaren i området för att kunna minnas.

När alla arken är färdiga (eller iaf några stycken, jag gör 10-12 i taget… sen får jag inte plats med fler högar med stämplar på tork 🙂 ) så laminerar man dem. Jag får plats med två ark i varje lamineringsficka.

Klipp ut arken, runda hörnen så de inte drar sönder plastfickan sen. Spara någon mm på varje sida, bara så det håller ihop.

Så ska det se ut!

Använd sedan motljus och sätt stämplarna på baksidan. På det viset passar de perfekt eftersom du har måttat in att de faktiskt får plats, det är därför man ska lägga ut alla stämplar på en gång!

Arket fullt…

…och stoppas in i plastfickan. Jag har kapat mina plastfickor en dryg centimeter på bredden (eller vad man ska kalla det, där man stoppar in arket i vilket fall) eftersom de inte får plats så bra i lådan annars. Jag skriver också tillverkaren (eller en förkortning) i ovankanten på plastfickan, för att lättare kunna hitta när jag bläddrar.

Sen är det bara att stoppa ner arken…

…i den behändiga lådan och sätta igång med nästa omgång. Om man har så mycket stämplar som jag det vill säga…

Hoppas att vi har hjälpt er lite i kaoset med denna artikel.

/Maria & Annica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

augusti 2008
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv

  • 8 817 hits
%d bloggare gillar detta: